mandag 11. oktober 2010

Vi blir kjent...

Sondag 11.10.10.

Ettersom Filippinene ligger seks timer foran i tid er klokken naa aatte paa kvelden. Jhon Markus sover og da er det greit aa sette seg ned med pc'en.

Vi nyter late dager her paa Boracay, og det er veldig deilig naar maalet er aa bli kjent med en liten gutt. Etter en dag i gaar hvor hovedpersonen var i kjempehumor hele dagen, ble det fort klart at han var litt mer sliten i dag. Vi har derfor brukt mesteparten av dagen til aa la han leke for seg selv, med oss i naerheten. Det er fort gjort aa glemme at han tross alt ikke er vant til aa ha to foreldre som er opptatt av han hele tiden.

I Manila kjopte vi caps og solbriller til han ettersom solen her er sterk. Vi var litt spente paa om han ville ha det paa. Vi oppholder oss jo nesten bare i skyggen, men noen turer ned til vannet blir det jo. Det skulle vise seg at det ikke ble noe problem... Han insisterer paa aa ha paa capsen hele tiden, og i tillegg skal solbrillene ligge oppaa capsen naar han ikke er i sola. Resultatet er at han ser ut som en liten motelove, og vi er nesten brydd over at det ser ut som om vi har dollet han opp...

Folk her paa Boracay er veldig nysgjerrige paa oss naar vi kommer med en liten Fillipinsk gutt. Mange spor om det er vaar sonn, og alle kommer med samme tilbakemelding naar vi bekrefter: "lucky boy.." For oss er det paa den ene siden hyggelig at Filippinesere opplever adopsjon paa denne maaten. Paa den annen side sier det litt om fattigdommen mange her lever under. Allikevel er alle utrolig blide. De smiler og ler mye og vi kjenner allerede at det er et folk vi allerde har blitt veldig glade i:) Filippinene vil alltid ha en stor plass i vaart liv fremover.

Vi var paa forhand spent paa hvordan Markus ville vaere i forhold til mat. Han er vant til mye forskjellig mat og det viser seg at han elsker aa spise. Han hviner av fryd naar vi faar servert mat og spiser masse. Det er et stort utvalg i mat her og vi har testet baade filippinske og mer europeiske retter, og selvfolgelig ris. Et litt eksotisk innslag i dag var bananketchup. Det saa helt ut som ketchup, og smakte nesten likt - bare litt bedre. Ellers gaar det i nydelige ferskpressede juicer og masse vann pga varmen. Solen fortsetter aa vaere fremme her paa Boracay og vi bader og koser oss!!

Kari har ogsaa faatt vaert paa shopping i dag. Stranden er lang og opp fra stranden gaar det smaa, eksotiske handlegater. Dermed har det blitt en del souvenirer og en og annen julegave:)

Som sagt var Jhon Markus nok litt mer sliten i dag, og dermed har det blitt to raseriutbrudd ogsaa i lopet av dagen. Moro er det jo ikke, selv om vi vet at det er helt normalt.  Men det var helt glemt da vi gikk "kveldstur" paa stranden og han for forste gang tok haanden til oss begge. Han i midten og vi paa hver vaar side. En fornoyd liten gutt som vi foler vi blir litt bedre kjent med for hver dag som gaar:)

2 kommentarer:

  1. Fint, der begynte jeg å grine....:) Bare fordi jeg blei rørt altså:) klem

    SvarSlett
  2. Hei kjære, kjære. Nytt innlegg på bloggen er dagens høydepunkt for alle HB`ane - Vi sitter klar og venter hele dagen - er så flott at dere deler. Vi tenker masse på dere - høres ut som dere har fått en "ekte" gutt:) Massevis av hurraklemmer til bursdagsgutten

    SvarSlett