mandag 18. oktober 2010

Endelig hjemme igjen!

Mandag 18.10.

Søndag morgen rakk vi en rask frokost før vi ble plukket opp av en taxi og kjørt til flyplassen. Vi måtte være ute i god tid ettersom det er en aldri så liten papirmølle å skulle komme seg ut fra Filippinene, og spesielt for oss som skulle ha med en liten gutt. Jhon Markus er en aktiv krabat og brukte mye av tiden til å løpe rundt i menneskemylderet med en av oss på slep, mens de to andre fikk sjekket inn baggasje, vist frem alt av papirer og betalt det som skulle betales av flyplassavgifter.

Spist og drukket litt fikk vi også gjort før vi gikk ombord i flyet hvor vi skulle tilbringe de neste 14 timene... Det er en underdrivelse å si at det er en lang flytur med en toåring, men igjen gikk det veldig, veldig fint. Han spiste, lekte og sov, og hadde bare et skikkelig gråteanfall på turen. Det var flere barn ombord og det var spennende å leke litt med dem. Kari hadde kjøpt en Filippinsk form for Duplo og det falt i smak, og han lekte med det i flere timer. Vi hadde et hyggelig Filippinsk ektepar i setet foran oss, og de syntes det var veldig stas å bruke litt tid på Jhon Markus.

Etter fjorten timer var vi framme i Amsterdam og det føltes i grunn som om vi var hjemme allerede. Turen fra Amsterdam varte bare i 1 time og 20 min, og både Jhon Markus og Heidi sov hele turen - han på hennes fang.

På Gardermoen ventet Tore (Heidis far), Anne Charlotte (Heidis søster) og Ulrik (Anne Charlottes samboer) på oss da vi kom. Kjempekoselig at de hadde tatt turen alle sammen. Jhon Markus fikk en flott kosehund i gave og den ble tatt godt i mot. Den har vært med overalt siden...

Vi har kjørt mye bil på Filippinine, men der finnes det ikke barneseter. Dermed ble turen fra Gardermoen og hjem første turen i bilsetet. Helt unødvendig i følge minstemann og det ble litt hyl i starten, før han sovnet og sov hele veien til Vivestad. Hjemme ventet Wenche (Bjørnars mor) med fyr i ovnen og mat på bordet. Det var utrolig deilig å komme hjem til det etter over et døgn på reise.

Vi har hatt flotte dager på tur, men det er ingen tvil om at det er nydelig å komme hjem også. Vi gleder oss nå til deilige dager sammen med minstemann. Bjørnar har fri denne uken, så nå blir det fullt fokus på å ta seg inn etter turen, utforske huset og området rundt for Jhon Markus og lage faste rutiner. Forutsigbarhet gir trygghet og vi skal nå ta det helt med ro i 3-4 uker. Etter anbefaling fra spesialister på tilknytning skal vi nå bare være oss tre her hjemme, og heller reise på små "besøksturer" etter hvert.

Vi gleder oss veldig til å vise fram vår lille skatt!!

Takk for at du har fulgt oss på reisen vår.
Resten av historien kommer ikke via blogg:)

Klem fra Jhon Markus, Bjørnar & Heidi

3 kommentarer:

 1. Tusen takk for at vi har fått lov til og dele litt av reisen deres:)) Har vert utrolig hyggelig og veldig rørende :))
  vi gleder oss stort til og møte den lille skatten deres.

  SvarSlett
 2. Så koselig å lese om det dere har opplevd- på mange måter det samme som vi også opplevde ved å bli foreldre. Jeg har vært så rørt mange ganger når dere har skrevet. Håper at vi treffe dere og Jhon Markus en gang.
  Stor klem og lykke til med fremtiden- det blir bare bedre og bedre- og tiden går så fort. Nyt øyeblikket!!
  Klem fra Bente

  SvarSlett
 3. Velkommen hjem og gratulerer med familieforøkelsen!
  Har fått se bilde av hjerteknuseren, han var helt herlig. Kos dere masse i tia som kommer.
  Hilsen fra Silje, Frode og Syver Elias.

  SvarSlett